L’aigua depurada, un recurs en temps de sequera

conseller a depuradora

La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca inverteix 816.951 € en infraestructures de reguiu amb aigua depurada.

El conseller Vicenç Vidal i el director general d’Agricultura i Ramaderia, Mateu Ginard, han visitat les instal·lacions de l’EDAR del poble de Vilafranca de Bonany, d’on s’aprofita l’aigua depurada per regar. Segons Vidal, “tota l’aigua que s’utilitza regenerada és aigua que no s’extreu dels nostres pous. La Conselleria vol donar un nou impuls a la utilització de les aigües regenerades, ja que, amb la situació de sequera, és un recurs que hem d’aprofitar. Aquesta aigua es troba a disposició dels pagesos per regar els cultius.”

Per això, el 2016 s’invertiran 816.951 € euros en manteniment i projectes de millora que permeten aprofitar l’aigua regenerada. Aquest estiu s’ha posat en marxa la bassa de Ciutadella de Menorca, i per a la temporada vinent es treballa en la posada en marxa de la bassa de Formentera i en l’ampliació de les basses d’Inca i d’Algaida–Montuiri.

Pel que fa a la infraestructura de Vilafranca de Bonany, l’obra es va executar dins la parcel·la de l’EDAR, amb un cost de 178.877,57 €, i el seu cabal anual és d’uns 120.000 m3. La superfície regable del voltant de la depuradora és de 6,20 ha, que formen part de la comunitat de regants de l’Anzell, composta per set comuners que reguen per torns. El 2016 s’ha executat l’obra d’ampliació de la xarxa de regadiu, amb un cost de 48.936,53 €, que ha consistit a prolongar la xarxa 670 m per un camí amb una canonada de polietilè d’alta densitat de 125 mm, amb la qual cosa s’ha pogut incorporat un nou comuner a la comunitat de regants. El manteniment de les instal·lacions és a càrrec de la Conselleria i l’Agència Balear de l’Aigua i la Qualitat Ambiental (ABAQUA).

Comparteix aquesta publicació